Selvom du måske ikke er den store gourmet, er der bare nogle helt basic ting, som er nødvendige at have i køkkenet, hvis det skal være muligt at lave bare et eller andet mad i det – udover det findes der en hel masse køkkenting, som er mere for feinsmeckere og køkkenentusiaster, men det er ikke fokus i denne artikel. Herunder kan du derimod læse om nogle af de mest nødvendige ting at have i køkkenet.

Køkkenredskaber

Tallerkener og bestik, glas og måske kopper

Tallerkener og bestik skal der til; det må gå under kategorien uundværligt. Det samme lidt med glas. Kopper er nødvendige, hvis du selv drikker varme drikke, hvis ikke er det en luksus for dine gæster.

 

Potter og pander

Gryde eller gryder er et must, hvis du vil koge ting – og det er svært at komme udenom kogning, når du laver mad.

Pande eller pander er også svære at undvære, så tag sådan en eller flere med også.

Her skal du overveje, om du er mest til støbejern eller teflon. Begge dele har sine fordele og ulemper, så undersøg det gerne og køb det, der passer bedst til dig – måske en af hver.

Når det kommer til teflon, er det for eksempel relevant at have styr på, hvilke temperaturer teflon kan tåle, så du kan behandle dine redskaber ordentligt.

 

Spatel

En spatel er rigtig god at have, for eksempel når man skal vende ting på en pande.

I forlængelse af ovennævnte spørgsmål om teflon versus støbejern, så er det vigtigt at huske, at det ikke er alle redskaber, som er gode for en teflonpande: Hold dig fra jern og brug i stedet træ og plastic.

Knive

Knive er også en af de der ting, der er svære at undvære i et køkken, for det er de færreste retter, der ikke kræver, at noget skal hakkes.

For at dine knive ikke bliver sløve, skal du behandle dem ordentligt: Du skal ikke bare smide dem ned i skuffen til alle dine andre køkkenting; knive skal gerne op og hænge. Du skal heller ikke bare smide dem ned i vaskebaljen med en masse andet, når du vasker op. Vask derimod én kniv op ad gangen, og pas på at du ikke slår den ind i vandhanen, for det kan den blive skæv af.

Dåseåbner

En dåseåbner er ofte en nødvendighed, hvis man skal åbne dåser, og det gør man jo jævnligt i en almindelig husholdning. I forlængelse af punktet om at man skal passe på sine knive, så må man aldrig bruge en kniv til at åbne dåser med. Kniven har ikke godt af det, og den kan knække.

Kartoffelskræller

Elsker du sådan noget som kartofler, gulerødder og pastinakker, og gider du ikke spise dem med skræl på, så skal du have dig en kartoffelskræller!

Grydeske og suppeske

En eller flere grydeskeer er gode at have, når man laver mad, og når man skal servere.

Suppeskeen er kun uundværlig, hvis du laver suppe, men der er den også ret vigtig, for det tager for lang tid at øse suppe op med en almindelig ske, og det er kan hurtigt blive noget griseri at hælde.

Bøtter

Bøtter er også rigtige gode at have, så du har et sted at gemme rester.

Vær opmærksom på at nogle bøtter kan tåle at komme i opvaskemaskinen, mikrobølgeovnen og i fryseren, men at det ikke er alle bøtter, der kan dette.