Har du nogensinde undret dig over, hvorfor det i stigende grad er abstrakte malerier, der hænger hos læger, psykologer og andre indenfor lignende brancher? Det skyldes, at det abstrakte motiv for os mennesker til at slappe af og fordybe os. Det abstrakte motiv sætter nemlig gang i den kreative del af hjernen.

 

I modsætning til et mere klassisk maleri, der forestiller et dyr, et mennesker eller et landskab, så er der som sådan ikke noget op og ned i et abstrakt motiv. Abstrakt kunst er nonfigurativ kunst. Rent objektivt set, er det abstrakte en fanfare af mønstre og farver, der ikke giver nogen mening. Dette giver modtageren mulighed for selv at danne mening med motivet. Det abstrakte motiv sætter derfor gang i tankemylderet, hvilket udover at virke stressdæmpende og beroligende også sætter gang i den kreative del af hjernen.

 

Der findes et væld af abstrakte malerier, og det er kun fantasien, der sætter grænsen. Det er derfor bestemt muligt at finde et eller flere abstrakte malerier, der passer til ens indretning af hjemmet eller kontoret. Det handler blot om at gå på opdagelse på landets forskellige gallerier, i bolighuse og på internet-sider, der sælger malerier. I forhold til sidstnævnte kan det store danske online galleri https://mynewart.dk være værd at nævne. Her finder du blandt andet et stort udvalg af lige netop abstrakte malerier, og samtidig til priser, hvor de fleste kan være med.

 

Er der noget man skal være opmærksom på ved valg af abstrakte malerier til hjemmet? Udover at man naturligvis skal finde de billeder til væggen som man kan lide at kigge på, kan man med fordel vælge nogle i farver, der i forvejen går igen. Dette giver en flot synergieffekt i hjemmet. Har du derfor mange røde puder, vaser og lignende kan du med fordel vælge et maleri, hvor lige netop den røde nuance er gennemgående.