Der er ikke noget bedre end hjemmelavet mad, men mange af os har en travl og stresset hverdag, hvorfor madlavningen typisk skal klares i en ruf. Når der også er lektier, sene møder, fritidsinteresser og madpakker at tænke på, bliver madlavningen nedprioriteret. Sådan behøver det imidlertid ikke at være – læs blot med her, hvor du bliver introduceret til 3 smarte køkkenmaskiner, som kan gøre madlavningen lidt mere overskuelig.

 

1) Ismaskine

Vil du gerne nemt og hurtigt kunne servere lækker, hjemmelavet dessert for dine gæster? Så skal du have fat i en ismaskine. Hjemmelavet is smager som regel væsentligt bedre end det, man køber, og desuden er det langt billigere at lave kvalitetsis selv, end hvis man skulle ud at købe det. Hovedingredienserne er nemlig blot æg, sukker og fløde, og ingen af disse ting behøver at koste alverden. Derudover skal der noget smag i isen, men det kan være alt lige fra simpel vanilje til lækre, fyldte chokolader eller nødder, så her kan du selv bestemme, hvor meget der skal postes i projektet.

Med en ismaskine er du desuden fri for selv at skulle røre ismassen, hvilket kan spare dig for både tid og energi. Har du før lavet hjemmelavet is ved håndkraft, kender du muligvis til problemet med bundfald i hjemmelavet is. Har du tunge stykker fyld i en is, kan du nemlig risikere, at disse synker til bunds, når ikke der bliver rørt i isen under frysningsprocessen, og dette kan du altså undgå med en ismaskine. Her bliver der nemlig konstant rørt rundt i isen, hvilket desuden resulterer i en lækker, ensformig konsistens.

Der findes mange modeller på markedet, som blot tager en halv times tid om at have isen klar, og så kan du servere den direkte i den skål, der følger med til ismaskinen. Alt i alt er det altså en virkelig nem og hurtig måde at lave is på, og med en ismaskine i huset har du derfor hjemmelavet dessert klar på ingen tid.

 

2) Røremaskine

Er du glad for hjemmebag, men har sjældent tiden til at bikse brød sammen? Så skal du have fat i en røremaskine. Med en sådan skal du blot afmåle dine ingredienser, og så klarer maskinen mere eller mindre resten for dig. Når så dejen er rørt, kan du dække skålen til med et viskestykke og lade din rugbrøds- eller bolledej hæve, alt imens du kan foretage dig alle mulige andre ting. En røremaskine sparer dig altså virkelig for meget arbejde, og desuden får du faktisk bedre brød ud af det.

Når man gerne vil opnå en god krumme i ens brød, gør man det nemlig ved at få dannet gluten. Gluten er det stof, der sørger for, at brødet er ”elastisk”, og at det desuden holder sin form og kan hæve godt og grundigt op. Stoffet kommer frem, når en dej bliver æltet eller rørt, og derfor gælder det som regel om at bearbejde sin dej så godt som muligt, hvis man gerne vil have et lækkert brød.

Det kan dog være både tidskrævende og udmattende at skulle ælte dejen med de bare næver, og derfor kan man med fordel investere i netop en røremaskine. Er du interesseret i en sådan og vil gerne finde den bedste, kan du klikke her, hvor du kan læse mere om forskellige røremaskiner. Med en røremaskine er det i hvert fald langt nemmere at få hjemmebagt brød og lækre kager på bordet, og derfor er det en ganske fornuftig investering. Så kan du invitere familie og venner på søndagskaffe uden at behøve at stå op før daggry for at have hjemmebag klar klokken 15.

 

3) Elektrisk hakker

En anden ting, der i sandhed kan gøre dit liv i køkkenet nemmere, er en elektronisk hakker eller snitter. De kommer i mange forskellige udformninger, modeller og størrelser, men fælles for dem alle er altså, at de nemt og effektivt kan hakke eller snitte dine grøntsager eller frugter for dig. På den måde bliver det let som en leg at trylle en salat frem, og skal der laves wok, tager det heller ikke meget mere end et splitsekund. Det kan derfor være en overvejelse værd at købe denne type køkkenmaskine, hvis du synes, det kan være svært at få nok frugt og grønt i hverdagen, fordi det simpelthen er for bøvlet.

Desuden kan du finde mange typer køkkenmaskiner, som eksempelvis både kan bruges som røremaskiner, men som også kan bruges til at hakke alle dine sager med. I nogle situationer kan du sågar også bruge maskinen som elpisker eller juicepresser, og med sådan en multimaskine har du altså alle de bedste forudsætninger for nemt at kunne lave lækker, hjemmelavet mad, uden at det behøver at tage dig flere dage.

Nogle, der har satset på netop de multifunktionelle maskiner, er Kenwood, som har eksisteret i 65 år og i al den tid har sat en dyd i at hjælpe folk med effektivt at lave god mad fra bunden af. Du kan læse mere på Kenwoods hjemmeside her, hvis du vil se nogle af deres mange smarte produkter, som virkelig kan gøre livet i køkkenet nemmere for dig, hvad end du er på udkig efter en røremaskine eller en multimaskine, som kan klare stort set det hele for dig.

Vil du gerne spare tid på madlavningen eller måske i det mindste kunne fokusere din madlavningstid på de sjovere dele, kan der være god mening i at investere i forskellige køkkenmaskiner. Med eksempelvis en hakker, kan du spare dig selv for megen tilberedningstid, som du kunne have brugt på andre ting, og det samme gælder med en multimaskine. At du benytter dig af køkkenmaskiner betyder ikke, at du får et mindre godt slutresultat, eller at det ikke længere er hjemmelavet. Derimod betyder det, at du har haft mulighed for at bruge din sparsomme tid og energi på de vigtigere dele af madlavningen – for eksempel tilsmagningen eller udvælgelsen af de helt rette råvarer. Så kan maskinerne i stedet klare de sure opgaver for dig.