Det kan til tider være besværligt at finde ud af, hvad man skal servere til sine mange gæster ved den næste sammenkomst, som er lige om hjørnet. Står du i den irriterende situation lige nu? Så kunne det muligvis gavne dig at læse med, da der vil komme forskellige bud på, hvad din menu kan lyde på. Der er et hav af muligheder, så måske vil du også finde inspiration til at danne din egen version af en ret, eller også vil du blande nogle retter, som du finder gode for hinanden.

Menuen til en farverig børnefødselsdag
De fleste børn elsker farver! Derfor kunne det være oplagt også at gøre lidt ud af lige præcis dét, når du skal sammensætte menuen til den næste børnefødselsdag. For voksne mennesker kan det måske ikke virke just appetitligt med en masse farver, når det kommer til mad – her tænker børn det meste af tiden lidt anderledes. Hvis bollerne er blå i stedet for den helt almindelige hvedefarve, som børnene kender, så kan det med garanti få dem helt op at ringe.

Du behøver selvfølgelig ikke at gøre det gennemgående. Du kan sagtens nøjes med et par få retter, hvor der indgår farver. Det skulle nødig ligne den helt store farvelade. Hvis det ikke giver mening for dig at bruge diverse kulører til for eksempelvis burgere og pizzaer, så kan du gemme det sjove til desserten. Det kan sagtens blive flot med en lidt farverig lagkage eller is – selv i dine øjne. Så her kan du godt gøre lagkagebundene lyserøde og flødeskummen lilla. Det kan uden tvivl blive rigtig fint med kulørerne i de rette mængder.

Buffet til den store 50-års
Hvem elsker ikke en god buffet, med alt hvad hjertet begærer? Der vil sjældent være en buffet, hvor der ikke er ét eller andet, som alle kan lide. Så hvis du fornemmer, at der kan være nogle kræsne mennesker i blandt gæsterne, så er det en fin ide med netop denne måde at løse madproblemet. Så er der ingen, der går sultne hjem.

Det handler selvfølgelig også om, at du skal få fyldt denne store buffet op med retter, som rammer bredt. Det kan typisk være nogle frikadeller, en pastasalat, nogle tarteletter og en steg af en art. Du kan selvfølgelig også være lidt mere vovet og tilføje nogle retter, som du ikke kan være sikker på vil falde i alles smag. Du kan eksempelvis lave en græsk version af frikadellerne, lave noget pasta med laks eller måske nogle ovnbagte rodfrugter. Det ville måske også give mening at blande nogle af retterne. Det kan give et rigtig fint spil til din buffet.

Så længe der er en masse at vælge imellem, så kan du være sikker på, at din buffet i hvert fald ikke bliver kedelig at gå i krig med. Så hvis du blot sørger for, at der er omkring 10 forskellige retter at vælge imellem, så kan det ikke gå helt galt.

Den altomfavnende tre-retters til konfirmationen
Når dit barn skal konfirmeres, så er det gerne en rigtig stor dag for ham eller hende, men det er det med garanti også for dig. Så det hele skal gerne gå lige, som I har planlagt – også maden! Så det er selvfølgelig vigtigt, at i sørger for, at det er noget, som I rigtig godt kan lide. Det er næsten det vigtigste på sådan en dag. Det ville være en smule trist, hvis konfirmanden selv ikke var helt begejstret for maden på menuen. Tag derfor udgangspunkt i jer selv.

Det ville dog ikke give mening, hvis I ikke også lige tager højde for, at der sikkert kommer en masse forskellige mennesker til madgildet. Det er gerne mennesker i forskellige aldersklasser, og det kan være svært ikke at tage højde for. Et barn på fem vil muligvis ikke bryde sig så meget om, hvis de også er nødsaget til at spise lam og oliven til hovedret. I sådan et tilfælde vil det sikkert give mere mening med lasagne. Det kan være besværligt at skulle gøre det sådan, men det kan være nødvendigt, hvis alle skal være glade og tilfredse med et godt humør.

Det bliver dog sjældent så besværligt igen at skulle tage de voksne mennesker i betragtning. Her vil de fleste være begejstrede uanset hvad, der kommer på bordet. Især hvis det er noget, der enten af lavet med kærlighed fra værterne, eller hvis det er mad, der er lavet af en professionel kok. I så fald er de svære at skuffe.