Du har sikkert en screensaver eller en baggrund på din computer, som du er rigtig glad for. Ofte er det et billede af en lækker bil eller noget, som man drømmer om at eje. Selvom det ikke er ret tit man ser selve baggrundsskærmen, hvis man har flere vinduer åbne, så ved man stadig hvad ens baggrundsskærm er. Den kan være med til at motivere og inspirere dig. Ligesom det oprindelige Windows baggrundsskærmbillede af de flotte grønne marker og den blå himmel. Det giver en ro at kigge på det og det er den ro, vi, som mennesker, ofte har brug for.

Nogle mennesker har et udvalg af smukke naturbilleder, til at køre i rotation. Andre kan godt lide billeder af byliv og udsigt fra en skyskraber. Men én ting er at se disse billeder på sin computerskærm. Noget andet er at se dem i stor skala på væggen, hvor de gør en helt anden figur og skaber en stemning i hjemmet, som giver et helt særligt udtryk. Hvor man tidligere havde mange malerier af kendte ekspressionistiske eller impressionistiske kunstnere, så er det blevet meget moderne at have fotokunst på væggen. Fotokunst er ofte meget naturalistiske billeder eller grafiske ”malerier”, som er blevet trykt på et trykkeri og sat i ramme. Du kan endda købe nogle fotokunstplakater i ruller i supermarkeder, hvor du derefter selv kan sætte dem i en ramme.

Mange billeder bliver solgt i tusindvis af eksemplarer verden over, da det er let at trykke en masse af den samme slags. Så ofte ser man det samme billede hos tandlægen, som hos sin gode ven eller måske det hotel man boede på i Thailand. Når det samme billede hænger flere steder, så mister det lidt sin værdi og den følelse og de minder man lægger i billedet. Så mister det også sin effekt som kunst, når det er masseproduceret.

Kunst har højere værdi, når der kun findes ganske få eksemplarer af det. Det samme gælder for fotokunst. Samtidig er det meget sjovere at eje noget unikt, end noget, som alle andre også har.

Hvis du gerne vil skille dig ud på det du har hængende på væggen, så køb en fotokunstplakat med et motiv, der taler til dig. Køb en poster i ramme som du ved du ikke lige finder hos din nabo eller kan købe i supermarkedet. Jo højere værdi billedet har for dig, desto mere er du også villig til at give for det. Uanset om det er grafisk billede fra nettet end et maleri af Leonardo Da Vinci eller Van Gogh. Det skal ikke være prisen der afgør om kunst er smukt, men din egen overbevisning.