Stuen er formentligt et af de rum, du opholder dig mest i, og stuen sætter rammerne for mange aktiviteter både i hverdagene og i weekenderne. Måske er det sofaen i stuen, du som det første sætter dig i efter en lang dag på arbejdet? Er det i stuen, du nyder en lørdag aften med inviterede gæster? Er det i stuen, du læser en god bog søndag eftermiddag? Da stuen udgør en central del af hjemmet, gør det heller ikke noget, at din personlighed afspejles i indretningen. Din personlighed kan gøres tydelig og gennemtrængende, men den kan også implementeres mere diskret. I dette blogindlæg får du en række tips til, hvordan du kan gøre stuen personlig og skabe en hyggelig atmosfære.

Belysning i stuen på en personlig måde

Lamper har ganske vist en praktisk funktion, da de skal kunne oplyse rummet. Der findes mange former for lamper, hvilket kun er en fordel for den personlige indretning. Kombinér forskellige lamper og skab et særligt lys i stuen. Det kan eksempelvis være pendler over sofabordet og bordlamper eller standerlamper i hjørnerne ved en lænestol. Derudover kan du gøre indretningen af stuen personlig med lamper ved at vælge en særlig lampeskærm. Er du mest til et minimalistisk udtryk, kan du vælge en lampe i glas. Vil du gerne have et unikt lys, kan du vælge en skærm, der kaster et mønster på stuens vægge. Derudover findes der mange lamper, som kombinerer materialer og farver. Det understreger igen, at lamper er en nem løsning til at personliggøre indretningen.

Illustrationer på væggene

Foruden lamper er børneplakater en anden hurtig løsning til at sætte et personligt præg på indretningen. Plakater findes i et utal af temaer, farver og størrelser. Det giver dig rig mulighed for at udvælge og sammensætte pynt til væggen, der matcher din personlighed. Kan du lide natur, kan du kombinere forskellige plakater og skabe en billedvæg. Er du mere til minimalistisk grafik, kan du udvælge et par plakater for at skabe et enkelt, men personligt udtryk. Du kan også kombinere plakaterne med personlige billeder. Har du og familien været på en lang rejse, kan feriebillederne komplementeres med smukke plakater for at skabe et stilet udtryk. Fordelen ved at vælge plakater fremfor at tapetsere eller male vægge er, at du forholdsvist hurtigt skifte motiverne ud. Derimod er det mere omfattende at pille tapet ned eller gå i gang med maling og pensel.

Match med puder og tæpper

Det er nærmest umuligt at sige sofahygge uden at tænke på puder og tæpper. Når du skal på jagt efter bløde puder og lune tæpper til stuen, har du ligeledes god mulighed for at finde varianter, der passer til din personlighed. Puder og tæpper produceres i alskens farver og materialer. Ved at kombinere forskellige materialer og farver eller vælge ens materialer og farver, kan du understrege din personlige stil. Du kan passende skabe et samlet udtryk i stuen ved at matche puder og tæpper med dine vægplakaters tema og farver. Har du eksempelvis udvalgt plakater med eksotiske planter, kan du gå efter puder i jordfarver.