De fleste ejendomsmæglere på Østerbro vil have mange skønne ting at fremhæve ved hovedstadens dyreste bydel. Så hvis du ønsker at bo i hovedstaden, men samtidig ønsker en smule ro og fred, så er Østerbro dog den bydel i hovedstaden, hvor der er plads til alle – både unge studerende, voksne enlige og børnefamilierne. Østerbro har flere karaktertræk, der er med til at definere bydelen.

Historisk set var Østerbro bydelen for de rige mennesker, og blandt netop disse rige mennesker var vores allesammens H.C. Andersen, der flyttede til Østerbro i hans sidste leveår. Ud over digterens tidligere villa, findes også Danmarks muligvis ældste villakvarter på Østerbro – nemlig Rosenvænget. Villakvarteret opretholdte deres status og deres beliggenhed på Østerbro, da etagebyggerierne tog overhånd i slutningen af 1800-tallet.

 

Boligpriserne og salgstid på Østerbro

Udover Danmarks ældste villakvarter findes store flotte lejligheder i bydelen. Lejligheder der koster mere end i resten af Danmark. Kvadratmeterprisen i København ligger på 40.386 kroner for en ejerlejlighed i Hovedstaden – hvilket ikke har ændret sig mere end et par hundrede kroner over de seneste 6 måneder. Mens salgsprisen pr. kvadratmeter er steget med 8.011 kroner siden april 2016. Det bliver med andre ord dyrere og dyrere at bo i hovedstaden og dermed også dyrere at bo på Østerbro. Hvis du ønsker at bo på Østerbro, er der mange forskellige ejendomsmæglere i bydelen, der er mere end behjælpelige med at finde den helt rigtige bolig til dig, så den både matcher dine behov og din pengepung.

Gennemsnitstiden på boligsalg på Østerbro ligger på 77,16 dage over de seneste seks måneder, samtidig med at salgstiden er steget fra 70 dage til 84 dage fra september 2018 til februar 2019. Det har givet mere arbejde til ejendomsmægler Østerbro, så de kan få solgt boligerne hurtigere.

 

Natur i byen

Grunden til at prisen stiger på Østerbro og resten af hovedstaden, er de mange nye muligheder byen tilbyder beboerne og tilflytterne. Med Østerbros placering ud mod havet, er der langs togbanen blevet bygget nye store ejerlejligheder med udsigt direkte ud over vandet. Og netop vandet er hvad der gør Østerbro en smule mere eksklusivt. Der er blandt andet mulighed for at ligge til kajs med både ved Svanemølle Havn, hvilket kun er i cykelafstand fra Østerbrogade. Hvis man ikke har en båd, men stadig er lidt af en vandhund, er der mulighed for at hoppe en tur i havnen ved Havnebadet i Nordhavn. Med plads til både solbadning og badning er Nordhavn et meget velbesøgt og hyggeligt spot når sommervarmen luner over det danske land. Specielt i sommeren 2018 var havnebadet mere besøgt end nogensinde før, grundet den varme sommer.

Hvis du ikke er til vand, men stadig elsker naturen, findes det også på Østerbro. I midten af det hele finder du Fælledparken. Det store græsområde med både fodboldbaner, stisystemer og dyreliv, er en gåtur, løbetur eller blot en skovtur med mad i Fælledparken et ideelt alternativt til at tage ud af byen for at opleve naturen. Og hvis fodbold er noget for dig, findes der mange fodboldklubber og baner på Østerbro – og især Telia Parken er centreret i bydelen, hvor der kan nydes både Superligafodbold og Landsholdsfodbold. 

Hvis du vil bo på Østerbro, er der mange muligheder for at opleve Københavns gastronomiske verden med mulighed for både at indtage og opleve mad fra Europa, Asien og Amerika. Du finder blandt andet et væld af sushi-, burger- og italienske restauranter på Østerbro – så du kan med god samvittighed droppe madlavningen og invitere familien ud på en af byens mange hyggelige restauranter og cafeer.

 

Hvorfor Østerbro?

Hvis du enten ønsker at købe eller sælge din bolig på Østerbro, er der mange aspekter der skal indregnes i processen – og det er selvfølgelig ikke nødvendigvis de samme aspekter der bliver lagt vægt på. Der er mange grunde til, at Østerbro er en ideel bydel af kaste sine boliginvesteringer på. På Østerbro befinder vi os tæt på centrum af hovedstaden, og med busforbindelser og togforbindelser til resten af hovedstaden er Østerbro godt forbundet med resten af byen. Det er nemt at komme til og fra med både offentlig transport, cykel og bil.

Det er blandt andet alle de ovenstående eksempler de fleste ejendomsmægler København understreger som det bedste Østerbro har at byde på, og det er blandt andet disse, du også kan lægge vægt på, når du skal sælge din bolig på Østerbro. Østerbro er nemlig en skøn bydel og du kan helt sikkert finde en køber til din bolig, hvis du blot nævner de skønheder Østerbro har at byde på.