Vores liv er blevet mere digitalt, og derfor opbevarer vi også samtlige ting digitalt. Dog er der i det digitale univers altid en risiko for at møde sådan noget som virus, der kan ende med at gøre skade på din filer og data eller misbruge dem. Derfor er den en god ide, at du sørger for at sikre dig mod sådanne trusler. Der findes en lang række ting, som du selv kan gøre, og denne artikel giver dig et par gode råd.

Installer antivirusprogram

Det bedste, du kan gøre, når du skal sikre dig imod virus, er at installere et antivirusprogram. Sådanne programmer er udviklet til at holde virus og andre potentielle trusler i skak. Sørg for at vælge nogle af de anerkendte programmer som blandt andet Kaspersky og BullGuard. Disse bliver nemlig opdateret jævnligt, hvilket betyder, at du lukker sikkerhedshuller hurtigt og effektivt. De bedste programmer koster som regel lidt penge, men det er i sidste ende det hele værd. Undgå at benytte de gratis programmer, der findes online. Ofte forårsager disse programmer, at din computer er mere udsat, end hvis du havde undværet.

Pas på fremmede mails

Selvom det umiddelbart godt kan virke som om, at din mailindbakke er et sikkert sted, er det langt fra tilfældet. Her er der nemlig stor risiko for at modtage mails fra fremmede afsendere, som viser sig at indeholde filer eller links med virus. Derfor skal du være opmærksom, når du modtager uopfordrede mails. Hold øje med om mailadressen, baggrund for henvendelse og vendinger, der virker suspekt. Hvis du føler det, er det en god ide at undersøge det nærmere eller at slette dem. Ved at slette dem er du på den sikre side og risikerer ikke at give dine data ud til fremmede parter. Tryk aldrig på links eller filer i sådanne mails – de indeholder som regel trusler.

Husk at opdatere

Selvom det kan være irriterende, at dit antivirusprogram beder dig om at opdatere hele tiden, skal du sørge for at takke ja til alle de opdateringer, der kommer. Det er nemlig opdateringerne, der sørger for, at virusser og andre trusler ikke får lov til at trænge ind i dit system.

Dog er det ikke kun dit antivirusprogram, som du skal sørge for at opdatere. Sådan noget som Adobe og Java er også programmer, som du skal holde opdateret. Det samme gælder for din computers generelle styresystemer. Lige såvel som antivirusprogrammet lukker sikkerhedshuller, når det opdateres, gør de andre programmer på din computer det samme, i takt med at de opdateres.

Tag en backup af dine filer

For en sikkerheds skyld bør du foretage jævnlige sikkerhedskopieringer af dine filer og data på din computer. På den måde er du sikker på, at du har dine filer, selvom der skulle ske et angreb på din computer, hvor dine filer forsvinder eller bliver låst. Lav en ordning med, at du foretager en sikkerhedskopiering enten hver måned eller hver uge, om nødvendigt. Så er du sikker på, at du har de nyeste filer og data.