Uanset om du skal bruge din computer til arbejde eller til underholdning, så er det ret vigtigt, at du har et styresystem, som passer til din computer, og som passer til det, som du skal bruge din computer til.

Der findes flere gode styresystemer på markedet. Hvis din computer for eksempel skal kunne køre Windows 10, så kræver det, at din computer er gearet til det.

Den skal have den rette mængde hukommelse og den nødvendige hastighed for at kunne trække det. Hvis ikke computeren har det, så er det ikke muligt for den at køre den nyeste udgave. Der findes for eksempel computere, der af forskellige årsager er nødt til at bruge Windows 7 eller 8.

Der findes forskellige typer af Windows-pakker

Inden du vælger et Windows-styresystem, så er det en god idé at sætte dig godt ind i, hvad de forskellige pakker kan. Skal det være til hjemme- eller til professionelt brug? Hvilken størrelse passer bedst til din computer?

Der er også helt særlige Windows-pakker, der passer til en Mac. Det er naturligvis sådan en, du skal vælge, hvis du kører med en Mac.

Der er i det hele taget en del, du skal tage højde for. Især hvis du køber en computer uden “indmad” i, har du brug for at udstyre den med det nødvendige styresystem og de nødvendige programmer.

Køb af computer

Der er også noget, du bør overveje, når du skal anskaffe dig en ny computer. Her skal du selvfølgelig tænke på, hvad du primært skal bruge computeren til.

Skal du kun bruge den til at skrive på og gå lidt på nettet, skal du bruge den til arbejde eller er du en dedikeret gamer, hvis computer virkelig skal kunne yde noget?

Her er det vigtigt, at du går ind og nærlæser al den information, der er om computeren. Hvad indeholder den, og hvad kan den opgraderes med? Den skal gerne kunne matche dit behov – også på den lidt længere bane, når der kommer opgraderinger til styresystemet og til dine programmer.

Det kan du lige så godt tage højde for, inden du risikerer at få købt en, der meget hurtig bliver for lille. Så er du nødt til igen at anskaffe dig en ny efter ret kort tid.

Stationær eller bærbar?

Du bør også overveje, om din kommende computer skal være en bærbar eller en stationær. En stationær er klart stærkere end en bærbar, og der vil typisk være mere plads på den.

Så hvis du allerede fra starten af ved, at du får brug for en computer af en vis størrelse og kapacitet, så kan du lige så godt vælge en stationær med det samme.

Har du derimod mest brug for en pc, som du kan have med, når du er på farten, så kan du med fordel vælge en bærbar. Med de begrænsninger, som denne type af computer nu har.

Der er i det hele taget en række valg, der skal træffes, når du skal have en ny computer.