Skal du i gang med at indrette et børneværelse? Det kan være, din teenager drømmer om et cool og mere voksent værelse, eller at den mindste skal have sit første, eget værelse. Uanset hvad så finder du i dette indlæg en række tips til, hvordan du indretter et børneværelse, som både er funktionelt og flot.

Læs med videre, og bliv inspireret til, hvordan du indretter et værelse, som dit barn stensikkert bliver glad for.

Skab mange gode opbevaringsmuligheder

På de fleste børneværelser er der mange ting. Alt fra skoletaske og bøger til et hav af legetøj er typiske ting, der skal være plads til på børneværelset. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at skabe gode opbevaringsmuligheder på børneværelset, da det ellers hurtigt kan komme til at rode. Dette gælder, uanset om du skal indrette et børneværelse for den helt lille eller for den større teenager.

Der findes mange forskellige opbevaringsmuligheder, som du kan anvende på børneværelset. Hvis du har plads til det, kan du med fordel anvende en kommode eller et skab, hvor alt rodet kan gemmes væk. Hvis du skal indrette et mindre børneværelse, kan det være en fordel at gøre brug af flotte kasser på gulvet eller hylder, hvor der eksempelvis kan stå bøger.

Opdel rummet i forskellige zoner

For at skabe et spændende værelse fyldt med muligheder kan det være en god idé at indrette værelset i forskellige zoner. Her kan du eksempelvis lave en zone, hvor dit barn kan sove og slappe af, og en zone, hvor der er plads til, at kreativiteten kan udfolde sig.

Du kan opdele værelset i forskellige zoner på forskellige måder. Du kan eksempelvis gøre det ved at lægge et gulvtæppe og puder på gulvet i den zone, hvor der skal være plads til afslapning. En rumdeler er desuden et møbel, som gør det nemt at opdele rummet i forskellige zoner.

Rumdeleren er smart, fordi den har plads til legetøj, bøger og meget andet, mens den ligeledes kan fungere som en slags væg i rummet. Den fås i forskellige farver og størrelser, så den passer til mange behov. Hvis du er på udkig efter en rumdeler til en god pris, kan du finde en lige her.

Anvend farver for at skabe liv

Du kan med fordel vælge at integrere farver, når du skal indrette et børneværelse. Dette vil nemlig ikke bare pifte værelset op, det vil med stor sandsynlighed også opfordre til mange timers leg, sjov og kreativitet.

Vælg gerne dit barns yndlingsfarve, og lad nuancer af denne gå igen på værelset. Du kan eksempelvis let implementere farve på værelset ved at vælge noget sengetøj, et gardin eller sjove puder i barnets yndlingsfarver. Netop disse ting er nemlig lette at skifte ud til en anden farve, hvis dit barn med tiden skulle blive træt af den valgte kulør.

Vær opmærksom på, at du ikke kommer til at overdrive med brugen af farver, da dette kan have modsatte effekt og gøre rummet både forstyrrende og forvirrende.