I en hektisk og sommetider kaotisk hverdag er der ikke langt til stress. Alle hverdagens småting skal ordnes. Der skal måske hentes børn, laves lektier, købes ind og laves mad. Vi har alle ting, der presser vores hverdag, så hvor rart ville det ikke være, hvis du kunne kvitte dine indkøb? Tænk, hvis du efter en lang dag kunne slippe for alle de mennesker nede i Rema og bare køre hjem til din egen bolig, hvor indkøbene står klar og venter på dig.

Du har garanteret hørt om måltidskasser, som netop har til formål at hjælpe dig med dette. Men det kan være en labyrint at finde rundt i de mange muligheder inden for måltidskasser. Hvor skal du egentlig starte, hvad skal du kigge efter, og hvordan vurderer du, hvad der er godt, hvad der er billigt, og hvad der er alt for dyrt? Alt det arbejde er nu gjort for dig. Læs med her, hvor du kan få et lille overblik over et par af markedets måltidskasser.

Aarstiderne

Du har garanteret hørt om Aarstiderne før. De var en af Danmarks første leverandører af måltidskasser, hvor pris, kvalitet og indhold hænger sammen. For mange er Aarstiderne lig med økologi, men hvordan klarer de sig i dag?

Selvom økologi har er et stort fokus, behøver du selvfølgelig ikke selv at gå meget op i det for at bestille de pågældende måltidskasser. Der er noget for enhver smag. Selvom forberedelsestiden er en smule længere, end der bliver lovet i opskrifterne, er råvarerne friske, og smagen er stor. Prismæssigt ligger Aarstiderne lunt i svinget, så du bliver altså ikke ruineret af at bestille deres produkter. Eksempelvis koster en kvikkasse til tre personer i tre dage 522 kroner, hvilket er en fair pris sammenlignet med kvaliteten.

Den Grønne Asparges

Et lidt nyere firma er Den Grønne Asparges, som ligeledes kom på markedet med et stort fokus på økologi. Her skuffede firmaet dog kvalitetsmæssigt, da der ikke var meget økologi at komme efter. Det betød dog ikke, at råvarerne var dårlige. Friskheden kunne dog være bedre, og du skal med denne måltidskasse forvente lidt mere konventionelle retter sammenlignet med ovenstående.

Der er dog god mulighed for at vælge forskellige kasser, og du kan således både bestille råvarer, frugtkasser eller kød og fisk. Selvom forberedelsestiden også her er lidt længere, end hvad der bliver reklameret med, er det retter med god smag i. Om man vil have mere økologi i sin måltidskasse, er selvfølgelig smag og behag.

Kokkens Hverdagsmad

Til sidst skal vi se på Kokkens Hverdagsmad, som skiller sig ud fra resten af feltet, idet retterne er forberedt på forhånd og blot skal opvarmes. Det betyder selvfølgelig, at forberedelsestiden er væsentligt kortere sammenlignet med andre udbydere – og det tæller naturligvis altid med i den samlede vurdering. Maden kommer i portionsbokse, og selvom du kan ”risikere” at skulle snitte lidt grøntsager til maden, kan det næsten ikke blive nemmere.

Her er der dog ikke lige så meget økologi, som man kunne have håbet, og friskheden er knap så god som de andre kasser, vi har set på. Smagen er dog rigtig god, og retterne er nemme at forberede ved at følge virksomhedens trin-for-trin-vejledning, som du finder på mail eller i deres egen app.

Bliv meget klogere på Findmåltidskasse

De tre kasser beskrevet ovenfor er selvfølgelig kun et lille udvalg. Vil du læse meget mere om det store felt af udbydere af måltidskasser på nettet, har Findmåltidskasse udarbejdet en omfattende test af måltidskasser. Siden er overskueligt opbygget med fin grafik, så du kan danne dig et hurtigt overblik, og til mange af de store udbydere er der også lavet en video, hvor du kan se, hvordan en kasse er bygget op, så du selv kan vurdere den pågældende kasse.

På siden bliver der gået i dybden med tre overordnede emner. Hvor nem tilberedningen er i forhold til opskriften, hvor friske råvarerne er, og hvordan smagen på det færdige måltid er. Alt i alt en saglig og dybdegående test af de forskellige måltidskasser på markedet. God fornøjelse med din næste måltidskasse!