Du er måske lige blevet færdiguddannet, har rund fødselsdag eller vil måske blot fejre livet, ved at invitere en masse mennesker til fest. Uanset anledningen, er det vigtigt, at gøre festen så mindeværdig for både dine gæster og dig. Der er ingen, der gider at komme tilbage til en ny fest, hvis du først holder en kedelig fest, hvor ingen i selskabet har det sjovt. Når man holder en stor fest, hvor der kommer mange forskellige mennesker, er det en god idé, at tænke på, at der ikke blot er én type mennesker og tilpasse festen herefter. Det vil f.eks. ikke give meningen, at lave et Sex & the City-tema, hvis der også er flere mænd iblandt selskabet.

Forberedelse

Først skal du overveje, hvem du vil invitere med til festen og skrive en gæsteliste derefter. Hvis det skal være en stor fest, kan du først og fremmest invitere dine egne venner, som så kan de medbringe en eller to andre personer til festen. På den måde kan du også være heldig, at møde nogle nye mennesker og udvide dit netværk. Du kan også være spontan og invitere en sød person, som du har skrevet med over en periode via en datingapp. I dag inviterer man oftest via en Facebookbegivenhed, som er hurtigt og nemt. Hvis du vil gøre invitationen mere personlig, kan du vælge, at lave pæne invitationer, som du sender i et brev med posten til dine venner. Dagen hvor gæsterne kommer, er det også vigtigt, at få gjort hovedrent i dit hjem. Det gælder selvfølgelig mest i forhold til de rum, hvor gæsterne skal opholde sig, som f.eks. stuen, køkkenet og badeværelset.

Musik

Hvis festen har et tema, kan det være sjovt, at tilpasse musikspillelisten herefter. En 80’er-fest vil f.eks. kræve en masse dansemusik fra 80’erne. Hvis der derimod ikke er et bestemt tema, kan det være smart at blande sangene så vidt muligt. Tag alle de nyeste popsange, som de fleste vil kunne genkende, og bland dem med nogle klassiske popsange, som alle kan synge med på eller måske har en bestemt, karakteristisk dans til. Hvis gæsterne skal spise der først, kan det dog være en god idé, at starte ud med stille og rolig musik, der stadig giver en festlig stemning. Dette kunne f.eks. være jazz eller mere konkret nogle klassiske musikere, som f.eks. Frank Sinatra.

Drinks og mad

Hvis gæsterne skal spise hos dig, kan det være en god idé, at dække op med plastikservice, så du slipper for at vaske op efter så mange gæster. Hvis du kun har et lille udpluk af dine gæster med til spisning, ser det dog pænere ud, hvis du har dækket op med dit pæneste service og vinglas. Når gæsterne ankommer til festen, vil det være god skik, at have en cocktail klar til dem. Derefter kan du eller en hyret bartender stå for, at lave flere forskellige drinks i løbet af aftenen.

Vær en god vært

I forlængelse af det førnævnte punkt om drinks og mad, er det god skik, at stå klar til at hilse på alle gæsterne, hvor de samtidig får serveret en drink med det samme, når de ankommer. Den gode fest vil også indeholde en eller flere selskabslege, som kan bringe selskabet tættere sammen, især hvis man ikke kender hinanden på forhånd. Det kan f.eks. være lege, man har leget som barn til børnefødselsdage, som stopdans eller ballondans.