Guide: Hvilken hastighed skal mit bredbånd have?
Vi er ovre de tider, hvor vi skulle finde os i at sidde og vente i en evighed på, at internetsiderne loadede, mens et modem stod og skreg og skrattede ved siden af computeren. I dag behøver du ikke leve med andet end internet, der giver dig resultater i løbet af nul-komma-fem. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger den rigtige bredbåndspakke, om så du skal bruge forbindelsen til at holde kontakten med dem, du har kær, eller til at streame de nye serier på Netflix eller spille spil.
1. Gør op med dig selv, hvad du forventer af din netforbindelse
Når du skal vælge bredbåndpakke, skal du veje prisen op med, hvad du specifikt har brug for. De forskellige udbydere har nemlig forskellige pakkeløsninger, som ofte er skræddersyet til forskellige behov. Hvis du skal hente og uploade store filer, er det en god idé at have en stærkere forbindelse, men hvis du bare skal streame serier og tjekke sociale medier på almindelig vis, så kan du slippe billigere ved at vælge en med knapt så meget fart på.
2. Husk at læse anmeldelser online
Noget af det vigtigste, når man skal vælge den udbyder, som får æren af at serverer knivskarpt bredbånd til dig, er selvfølgelig, at de er til at regne med. Her er et rigtig nyttigt trick simpelthen at lære af andres oplevelser. Find derfor en side med anmeldelser af de forskellige udbydere og sæt dig grundigt ind i, hvad der gemmer sig, både bag de 5-stjernede og 1-stjernede anmeldelser. Ofte har kunder nemlig uddybet med en lille kommentar. Hvis der for eksempel tegner sig et billede af, at en udbyder har elendig kundeservice, så vil vi anbefale, at du holder dig på lang afstand – for er de så til at stole på?
3. Spørg de nærmeste naboer
Når du skal have forbindelse til det store internet, så handler din oplevelse i høj grad af, hvor de forskellige udbyderes master er placeret i forhold til dit hjem. Bor du i en storby med flere kilometer til en mast, så kan der være mange, som forsøger at udnytte den på en gang. Sådan en mast kan klare en del – men tjek alligevel, hvor god dækningen er på udbyderens hjemmeside, og spørg dine nærmeste naboer, hvilken oplevelse de har med forskellige udbydere.
4. Husk at tage prisen med i betragtning
Det lyder sejt med en høj hastighed og alt sådan noget, men husk, at dit bredbånd typisk bliver en fast månedlig udgift for dig. Så det er altså vigtigt, at du lige tæller efter i budgettet, hvor meget du egentlig har råd til, inden du kaster dig ud i dit bredbåndseventyr. For selvom man jo gerne vil være sikker på at have en solid forbindelse, så kan man altså ofte få det uden at slippe mange hundrede kroner hver måned.
5. Evaluer efter et par måneder
Når dit internet så er oppe at køre, og du har fået lidt erfaring med det – lever det så op til forventningerne, eller skal du forsøge at komme ud af kontrakten hurtigst muligt? Hvis ikke du har bundet dig til en udbyder i et bestemt antal måneder eller år, så er det måske på tide at skifte til noget bedre.