I løbet af livet vil man komme ud for at miste en person, som man har kær. Det er en ubærlig tanke, men det er samtidig en betingelse for livet. Dog kan denne tanke være med til at få én til at værdsætte dem omkring sig yderligere, hvor man nyder hvert eneste øjeblik sammen. Uanset om du snart står til at miste en, eller om du lige har mistet, kan du her læse mere om, hvordan du får en god afsked. Selvom det kan være hårdt at tage disse afskediger, er det noget, du kan se tilbage på og værdsætte for evigt.

Afskeden med den syge – tal sammen om alt

Det er både en forbandelse og en velsignende at dø på grund af sygdom. Det er frygteligt at se en, man elsker, lide over længere tid, hvor man intet kan gøre for at få dem til at få det bedre. Men samtidig får man også mulighed for at nyde hvert et øjeblik sammen og få sagt det sidste farvel. Derfor gælder det om at tale med den syge. Langt de fleste syge tænker allerede over døden, idet de ved, at de snart skal stifte bekendtskab med dem. Vær ikke bange for at stille dybe spørgsmål. Tal om det at være bange for døden, alle jeres gode minder sammen, hvor meget personen har betydet for dig, hvad du har lært af personen. Det kan virke grænseoverskridende at tale om det, men når den syge engang ikke er her mere, ville du ønske, at du kunne fortælle det alt sammen.

Afskeden med den pludselige død – arranger en smuk afsked

Hvis en person pludseligt dør, står man tilbage med et enormt tomrum. Der er så mange ting, man ville ønske, man kunne have sagt. Måske den sidste samtale var en sur en af slagsen, eller måske man ikke fik værdsat tiden nok. Uanset hvad kan det være svære følelser at stå tilbage med som efterladt. Her kan det at arrangere en smuk afsked være det ideelle farvel. Selvom den afdøde ikke er der fysisk, er der stor sandsynlighed for, at han eller hun alligevel følger med. Uanset om personen ønskede begravelse, bisættelse eller adspredelse af asken, kan denne dag gøres til noget specielt. Til disse ceremonier samles venner, familie og bekendte. Det, som alle har tilfælles, er mindet om den afdøde. Man mindes sammen, græder sammen, og sørger sammen. Det er yderst smukt, og selvom mange måske gruer for denne dag, er det faktisk en fantastisk dag, selvom den er hård. Kontakt bedemand i Næstved for netop at sige det smukkeste farvel.

Skriv dine tanker ned for fortælling

Om du nåede at sige farvel til den afdøde eller ej, har ingen betydning for, at det stadig er svært at sørge. Du oplever mange ting, som du har lyst til at fortælle, men som du nu ikke kan mere. Her kan det være fordelagtigt at skrive alle dine tanker ned som en form for breve til den afdøde. På denne måned inkluderer du stadig personen i dit liv, og du føler, at de følger med.