Mange mennesker døjer med søvnbesvær, som i dagtimerne fører til manglende koncentration, lavere energiniveau og tendens til at hurtigere at blive frustreret og irriteret. Din fysiske komfort samt tilstanden på dit sovemiljø har afgørende indflydelse på betingelserne for at få en god og uforstyrret nattesøvn.

Helt naturligt bevæger vi os i søvne. Hvis du ligger på et ukomfortabelt underlag, vil generne registreres af din hjerne, og du vil vågne op som følge af de fysiske forstyrrelser. Og hvis du sover i et uhygiejnisk sovemiljø, kan du risikere at døje med søvnbesvær og fysisk ubehag. Dette kan du undgå ved at vælge de bedste materialer til din madras og liggeunderlag.

Hvorfor er det nødvendigt med en god rullemadras?

Der findes forskellige typer af rullemadrasser på markedet. De forskellige produktmuligheder gør det muligt for dig at vælge den model, som kan skabe de bedste betingelser for at forbedre din søvnkvalitet.

Herunder kan du se en række af de grunde, som gør det nødvendigt med en rullemadras til din seng:

  • Du skaber et sundt sovemiljø
  • Du opnår en større komfort under søvn
  • Du minimerer risikoen for astma og allergiproblemer

Uanset hvilken type rullemadras du vælger, har de alle samme formål. De er skabt i et tyndt design og skal placeres ovenpå din almindelige madras. Du kan finde modeller, som er skabt i ekstra blødt materiale, som kan forme sig efter kroppen, og som vil give dig maksimal komfort. Udover at du kan forbedre de fysiske betingelser omkring din nattesøvn, er rullemadrassen også med til at holde din seng sund.

Om natten afgiver din krop sved og døde hudceller i din seng, og her har det stor betydning, at du kan skifte lagen og samtidig lufte din øverste madras for at skabe en god hygiejne. Et sundt sovemiljø er medvirkende til at skabe de bedste betingelser for en god nats søvn.

Hvilke typer af senge egner en rullemadras sig til?

Uanset hvilken type seng du har, kan du nemt og enkelt anvende den betydningsfulde madras. Du kan bruge madrassen til både sovesofaen, børne- og babysengen, enkeltmandssengen og dobbeltsengen, ovenpå en topmadras samt ovenpå en springmadras. Dermed er det muligt for stort set alle mennesker at kunne skabe det sundest sovemiljø samtidig med, at du undgår risikoen for allergiproblemer.

Når du skal vælge den rette rullemadras, skal du kende til målene på din seng. Du finder madrassen i sort set alle mål, som der findes i design på senge. Det er nemt at placere din madras på din seng. Den er typisk designet med elastiske og brede bånd i hjørnerne, som du nemt kan folde ned omkring din underliggende madras.

Undgå allergier og skab det bedste sovemiljø

Astma- og Allergiforeningen er en organisation i Danmark, som arbejder både behandlende og forebyggende i forhold til at give alle danske borgere en bedre, sundere og mere miljøvenlig hverdag. De rådgiver om tiltag, som du kan foretage dig for at undgå en allergi i at forværres, og ikke mindst arbejder foreningen for at forebygge allergiproblemer.

Det er for dit helbreds skyld, at foreningen eksisterer og kommer med råd og anbefalinger med henblik på, at du kan træffe de mest sundhedsvenlige tiltag i hjemmet. Når det kommer til at undgå asta- og allergiproblemer, spiller sengen og sovemiljøet en stor rolle. I sengen er der høj forekomst af husstøvmider, som mange mennesker har allergi overfor. Når du ønsker at få den bedste nats søvn, har anbefalingerne fra Astma- og Allergiforeningen stor værdi.

Det er ibland foreningens førende anbefalinger, at du bruger en rullemadras. Med den tynde madras kan du både undgå at udvikle allergi, ligesom du kan komme til at sove behageligt i et hygiejnisk sovemiljø.