Der findes et utal af gode grunde til, hvorfor vi skal opholde os udendørs. Den friske luft gør en masse gode ting for vores fysiske og mentale helbred, samtidig med, at den kan gøre os træt om aftenen, som sikrer en bedre nattesøvn. Når vi opholder os udendørs, er vi automatisk mere aktive end hvis vi befandt os indendørs, og hermed gør det udendørs ophold en masse godt for vores generelle sundhed.

Bliv glad i låget

Når vi opholder os udendørs, og særligt i dagstimerne, gør det en masse godt for vores krop og sjæl. Solens lys tilfører vores krop D-vitamin, som kan påvirke energiniveauet markant, og som samtidig er godt for vores muskler, knogler og tænderne. Desuden får solens stråler vores hjerne til at producere serotonin, som er et lykkehormon i hjernen. Hermed gør den friske luft en masse godt for kroppen, og samtidig kan det gøre en masse godt for vores mentale sundhed. Vi bliver i bedre humør og får hermed mindre risiko for at blive deprimeret. Desuden kan den friske luft hjælpe os med at blive mere klare i hovedet, så vi bedre kan tænke og præstere i skolen eller på jobbet. 

Sjov med hele familien

Der findes mange forskellige udendørsaktiviteter, som kan være med til at gøre en masse godt for familielivet. Som familie findes der mange sjove aktiviteter, I kan samles om og hygge jer med udendørs. I kan for eksempel investere i en basketkurv, som kan sikre hele familien en masse sjove timer sammen, samtidig med, at I får glæde af den friske luft. Du kan blandt andet finde din nye basketkurv her. En anden sjov udendørsaktivitet til hele familien er det klassiske Kubb, som også kaldes vikingespil eller kongespil. Det kan let spilles af hele familien, da reglerne er nemme, og det ikke kræver en masse tekniske færdigheder. Både basket og Kubbspil er gode måder at samle familien udendørs, og nyde hinandens selskab og den friske luft. 

Dyrk motion udendørs

Med de helbredsmæssige fordele for vores mentale helbred i baghovedet, giver det god mening at opholde sig udendørs. For at gøre udendørsopholdet endnu bedre for dig og din krop, kan du med fordel kombinere det med sport og fysisk aktivitet. Ved at dyrke motion udendørs, får du maksimalt udbytte af sundhedsfordelene. Hvis du for eksempel løber en tur, får du både et bedre mentalt helbred og en bedre kondition, som kan give dig mere velvære. Du kan også spille fodbold eller rundbold med familien eller vennerne, som giver dig endnu bedre mentalt helbred. Når vi opbygger sociale relationer med andre mennesker, booster det vores mentale sundhed, og derfor er det eksempelvis en god idé at dyrke en holdsport.