Kreativitet er et vigtigt element i enhver virksomhed. Uanset om I er en ny eller gammel virksomhed, er det vigtigt at kunne tænke ud af boksen, få nye idéer og følge med den generelle udvikling inden for jeres felt. Kreativitet er ikke bare noget, der sker. Det er noget I kan fremme ved hjælp af de rette rammer, og ved at gøre plads til kreativitet. Hvis din virksomhed har svært ved at grave kreativiteten frem, får I her en række råd til, hvordan I får kreativiteten til at vokse.

Et kreativt whiteboard

En god måde at fremme kreativiteten i virksomheden er, at investere i en whiteboard tavle. Et whiteboard er en skrivetavle, hvor tekst eller tegninger let kan fjernes igen, og som desuden er magnetisk. Whiteboardet er et ideelt værktøj til både undervisning, brainstorming eller notering, og derfor er det yderst velegnet til virksomheder, som ønsker mere kreativitet. Når I skal komme på nye, kreative idéer, er whiteboardet et ideelt værktøj til at samle idéerne, og samtidig give et godt overblik. Da whiteboardet er magnetisk, giver det både mulighed for at hænge beskeder, udklip eller andre papirer op, og skrive ved siden af med forskelligfarvede tusser. Et whiteboard er et godt sted at samle virksomhedens kreative idéer, og det kan give jer et godt overblik, samt mulighed for at tilpasse eller tilføje efter behov. 

Saml ideerne i en idéboks

En anden måde at få kreativiteten i jeres virksomhed til at vokse på, er ved at lave en idéboks. I idéboksen har alle virksomhedens medarbejdere mulighed for at tilføje deres idé, ganske anonymt. For at få det optimale ud af idéboksen, er det vigtigt at afsætte tid til de kreative tanker mindst et par gange om ugen. For at give kreativiteten de bedste ressourcer til at vokse, er det vigtigt at investere tid i kreative processer. Ved at gøre idéboksen anonym, giver det medarbejderne chancen for at ytre sig om samtlige kreative idéer de kan komme på, uden at skulle stå til ansvar. Efter en måned eller to, hvor medarbejderne har tilføjet kreative idéer til boksen, kan I afholde et møde hvor idéerne vendes, og de bedste idéer kan føres ud i livet.

Derfor er kreativitet vigtigt at have

Kreativitet er en vigtig proces i alle virksomheder. Det er vigtigt at have en god kreativ kultur blandt medarbejderne, og samtidig sørge for, at medarbejderne ikke er bange for at slippe deres fantasi løs. Det kan du som leder sørge for, ved at lave en politik om, at der ikke findes dumme idéer. Hvis dine medarbejdere er bange for at lave fejl, hæmmer det kreativiteten. Kreativitet er en vigtig del af opgaveløsning, uanset hvilken type opgave, der skal løses, og kreativiteten er særligt vigtigt i forhold til din virksomheds markedsføring. Når din virksomhed skal skille sig ud fra mængden, er det vigtigt at jeres markedsføring skiller sig ud fra mængden, så potentielle kunder vælger jer, frem for konkurrenterne. Derfor er det vigtigt at lade kreativiteten vokse i din virksomhed, da dette vil fremme din virksomhed og sørge for, at den adskiller sig fra konkurrenternes.