Vi er nok flere, der længes efter de varme sommermåneder. De lyse aftener, grill på terrassen og at slænge os i haven med benene oppe, en god bog og en is. Ventetiden kan virke lang, men heldigvis kan du udnytte tiden til at finde de helt rette havemøbler til næste sæson. Der findes et hav af forskellige former for havemøbler i forskellige materialer og prisklasser. Derfor giver vi dig tre ting, du skal holde øje med, når du skal investere i nye havemøbler.

Tænk over funktionen

Først og fremmest skal du tage stilling til, hvor du skal bruge havemøblerne, og hvor mange der skal kunne sidde i dem. Skal de stå i sommerhuset, haven eller på altanen? Og har du ofte gæster? Hvis du skal bruge havemøblerne på altanen, er det for eksempel smart at vælge havemøbler, der kan klappes sammen og fylder mindre.

Skal du bruge møblerne i sommerhuset, kan det være en fordel, at der ikke ligger meget arbejde i at vedligeholde dem. Så behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt dine havemøbler stadig holder sig pæne, selvom du ikke har mulighed for at give dem en masse pleje og kærlighed. Du skal også overveje, om møblerne skal stå under et halvtag, eller om de skal stå frit ude, hvor de er udsat for regn og blæst. Der findes nemlig materialer, der er mere slidstærke end andre.

Gå efter kvalitetsmaterialer som Polyrattan lounges 

Generelt set er det en god idé at vælge havemøbler i god kvalitet. De skal kunne holde til vind og vejr og ikke tage for meget skade af solens stråler. Havemøbler i forskellige træsorter som eg eller mahogni er generelt mere sarte end møbler i plast. Da træ er et organisk materiale, må du være indstillet på, at det kræver en del vedligeholdelse med træolie. Træmøbler har heller ikke godt af at stå ude om vinteren, så du skal være sikker på, at du har plads til dem indendørs.

Havemøbler i plastmaterialer findes i formstøbt plast, polyrattan eller forskellige non-wood-materialer, der skal ligne træ. Hvis du virkelig vil have holdbare materialer, bør du gå efter havemøbler i polyrattan. Møblerne er lavet af slidstærke tynde plastikfibre, som er flettet sammen til kurveflet. De kan holde til både regn, sne, kraftig sol og frost, er stort set vedligeholdelsesfrie og kan stå ude hele året. Hvis du er interesseret i Polyrattan lounges, så finder du hos denne forhandler lækre og slidstærke loungesæt i robust polyrattan. Polyrattan lounges er altså et sikkert valg, hvis du vil have slidstærke materialer, som kan tåle lidt af hvert.

Gå efter god komfort

Komforten spiller selvfølgelig en afgørende rolle, når du skal vælge havemøbler. Det er ikke meget værd at have slidstærke og flotte møbler, som er elendige at sidde i. Her er det vigtigt, at stolene har en højde og form, der støtter din ryg godt. Ligeledes er det vigtigt, at dine arme kan hvile i en naturlig og behagelig stilling på armlænene. Det er også fornuftigt at vælge havemøbler med hynder eller puder, så du får noget ekstra komfort. Her skal det gerne være hynder, der hverken er for bløde eller hårde. De skal give god støtte, men ikke være så bløde, at du synker helt ned i dem.