Er du også bare helt vild med at rejse og suge nye oplevelser til dig? Det forstår vi godt. At opleve en ny kultur med alt, hvad det indebærer, kan være mere til at udvikle din horisont på en helt ny måde. En rejse kan også give dig en tiltrængt pause fra den grå vejr hjemme i Danmark og hverdagens stress og jag.
Et andet folkefærd med helt andre værdier og traditioner. Nye retter tilberedt af råvarer, som vi ikke kan komme i nærheden af herhjemme. En anden tidszone og et nyt klima, hvor den gennemsnitlige temperatur ikke kan hamle op med kolde Danmark. Man kan blive ved, for der er simpelthen et væld af muligheder, når det kommer til planlægning af rejser – både når det kommer til valg af rejsedestinationer og rejsetyper. Vi har i dag muligheden for at skræddersy rejser, der passer præcis til specifikke præferencer og behov, og selvom det danske ordsprog lyder: ”ude godt, men hjemme bedst”, er forventningsglæden til en planlagt rejse næsten ikke til at overgå.

Hvis du har planer om, at dit 2018 skal beriges med en skræddersyet rejse, så er du kommet til det helt rigtige sted. Læs med få et par tips og råd til, hvordan du kan gribe planlægningen af din næste rejse an!

Undersøgelse af rejsemålet
Ønsker du at rejse alene? Kun med kæresten? Eller med hele familien? Der er mange faktorer, der spiller ind, inden du overhovedet kan tænke på, hvor rejsen skal gå hen. Når aftalen med rejsepartnere er på plads, kan du begynde at overveje, hvilket eksotisk rejsemål, der kan opfylde netop dine præferencer. Denne researchfase er altafgørende. Sug al den viden til dig, som du kan om potentielle rejsemål. Der er masser af viden at hente, og det er her, du bør gøre op med dig selv, om du er til backpackeradventure i Sydøstasien, badeferie ved de smukke strande i Kroatien, noget helt tredje eller en kombination.

Når du har fundet en destination, der opfylder dine krav, er der endnu en væsentlig faktor, du bør tage til eftertragtning – nemlig din sikkerhed. Vi lever i dag i en verden, hvor der jævnligt opstår samfundsmæssige ændringer og hændelser, som i sidste ende kan gå udover dit valg af rejsedestination. Det er derfor en god idé at undersøge rejseministeriets udarbejdede rejsevejledninger, der giver dig et indblik i potentielle risici i forskellige lande, som jævnligt opdaterer landes sikkerhedsmæssige situationer. På den måde kan du afhjælpe eventuelle usikkerheder ved valg af rejsedestination, hvilket kan give dig en tryghed før og under rejsen.

Husk at have styr på de praktiske ting
Udover den klassiske ”turen går til …”, forventningsglæden og en pakkeliste over, hvilket tøj og toiletartikler du bør medbringe på din rejse, er der andre vigtige elementer i forberedelsesprocessen, som du bør få et overblik over. Det er selvfølgelig forskelligt alt afhængig af land og område, hvor meget du kan og bør forberede dig. Derfor er det vigtigt at få skabt dig et overblik. Nedenfor har vi kort beskrevet nogle af de vigtigste ting, som du bør have styr det, når rejsedestinationen er fastlagt.

  • Kræver din rejsedestination et visum? Enkelte lande kræver, at du på forhånd får anskaffet dig et visum, der giver dig tilladelse til indrejse.
  • Pas på, du ikke glemmer dit pas. Vær sikker på, at du har et pas, der er gyldigt, eller om det trænger til at blive genfornyet inden afgang. Afrejsedagen står for døren, og du finder ud af, at dit pas ikke er gyldigt i det angivne tidsrum. Undgå denne situation, og tjek derfor allerede gyldigheden af dit pas, når du nogenlunde kender datoerne for ud- og hjemrejse.
  • Din sundhed og velvære er det vigtigste, og rejser til udlandet kan enten påkræve vacciner eller andet vigtigt medicin før afgang. Derudover er det vigtigt, at du er forberedt under rejsen, hvis uheldet skulle være ude. Du kan danne dig et overblik over gode rejseråd, om din valgte rejsedestination påkræver vacciner eller andet medicin her.  

Når de formelle og praktiske ting begynder at være på plads, kan du starte med at planlægge, hvad du egentlig skal foretage dig på din rejse. Det er den spændende del, hvor du får lov til at udforske, hvilke kulturelle oplevelser din rejsedestination egentlig gemmer på, og hvor forventningsglæden for alvor stiger.
Rejser gør dig rige på oplevelser, eventyr, nye indtryk og minder, som du kan huske tilbage på hele dit liv. Vi håber derfor, at du med denne artikel blev inspireret til planlægningen af din næste rejse.