Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at søvn er utroligt vigtigt for dig. Uanset alder har vi mennesker brug for søvn for at kunne fungere optimalt. Dertil kommer, at vi gerne skal have god søvn. Derfor får du her en guide til, hvordan du kommer til at sove godt hver eneste nat.

Invester i en god seng

Skal du sove godt, er du naturligvis nødt til at have en god seng. At købe en ordentlig seng kan virke som en dyr investering, men du skal gerne bruge cirka otte timer i din seng hver eneste nat, så det kan altså godt betale sig. Køber du en god seng, kan den desuden holde i mange år, så det skal ses som en langvarig investering.

Der er stor forskel på, hvad forskellige mennesker definerer som en ”god” seng. Nogle foretrækker at sove på et relativt hårdt underlag, imens andre helst vil sove i en meget blød seng. Hvad end du finder mest behageligt, kan du med garanti finde en seng, der falder i din smag. Hos mange forhandlere er det muligt at få lov til at afprøve sengen i eget hjem i eksempelvis 30 eller 90 dage. Det giver dig mulighed for at finde ud af, hvordan den pågældende seng føles at sove i over en længere periode. Har du brug for hjælp til at finde den rette seng, kan du desuden med fordel besøge Senge-testeren.

Sov i en ordentlig stilling

De fleste af os sover i en helt fast stilling og kan slet ikke forestille os at skulle sove på andre måder. Sover du på maven eller på siden, kan det imidlertid godt betale sig at overveje at ændre på dette. Det gælder nemlig, at din krop har allerbedst af, at du sover på ryggen. På den måde opstår der færrest mulige vrid i rygsøjlen, og det er en stor fordel.

Kan du ikke forene dig med at skulle sove på ryggen, er siden den næstbedste løsning. Det værste er at sove på maven, for når du gør dét, vrider du i især nakken, og det kan resultere i skader og smerter. Uanset hvordan du sover, er det en fornuftig idé at købe en pude, som passer til netop din sovestilling.

Sikr det gode indeklima

Skal du sove godt, er det væsentligt, at der er et ordentligt indeklima i dit soveværelse. Det betyder eksempelvis, at der gerne skal være rent og støvfrit. Derudover skal der gerne være frisk luft i soveværelset, så sørg for at lufte ud dagligt. Kan du lide at sove køligt, kan du med fordel lade vinduet stå åbent natten over. Ellers kan du nøjes med at åbne vinduet 10-15 minutter, inden du går i seng. Så lægger du dig til at sove i frisk luft, og det giver bedre søvn.

Skal du sove godt, er det generelt væsentligt, at du føler dig godt tilpas i dit soveværelse. Sørg derfor for at skabe et trygt og behageligt rum, som du har lyst til at opholde dig i.